İndirdownload.tk , İndir, Tam indir , Program indir, Full izle, Full indir

Blog Widget by LinkWithin

6 Eylül 2009 Pazar

Dikkat eksikliği nedir? dikkat dağınıklığı

Konu Genel
Ne dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) nedir?

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olan bir kişi sorun özen ve işlere odaklanarak bir durum, düşünmeden hareket etme eğilimi, ve sorun hala oturma vardır. Erken çocukluk ve yetişkinlik başlayabilir içine devam edebilirsiniz. Tedavi olmadan, DEHB evde, okulda, işyerinde, sorunlara neden olabilir ve ilişkileri ile. Geçmişte, DEHB dikkat eksikliği bozukluğu (DEB) olarak adlandırıldı.
DEHB ne sebep olur?

Kesin nedeni belli değildir, ancak DEHB ailelerde çalıştırmak eğilimindedir.
Ne belirtileri nelerdir?

DEHB belirtileri üç tür şunlardır:

* Trouble dikkat. DEHB olan insanlar kolayca dikkatini ve sabit bir zaman herhangi bir görev odaklanarak var.
* Trouble bile, kısa bir süre için oturma. Bu hiperaktivite denir. DEHB olan çocukların, kıpır kıpır kıvırmak veya yanlış saatlerde etrafında koşmak. Gençler ve yetişkinler genellikle huzursuz ve kıpır kıpır ve okuma veya diğer sessiz aktiviteleri için değil güçlü hissediyorum.
* Düşünme önce Vekili. DEHB olan kişiler çok yüksek, çok veya durum daha angrier haline yüksek sesle gülmek olabilir konuşmak için çağırır. Çocuklar paylaşmak onların dönüş beklemek mümkün olmayabilir. Bu onları diğer çocuklarla oynamak için zor hale getirir. Gençler ve yetişkinler "önce göz sıçrama gibi görünüyor." Yaşamlarının üzerinde uzun vadeli etkisi hızlı kararlar olabilir. Onlar işlerini genellikle çok fazla para veya değiştirmek harcayabilirsiniz.

Nasıl DEHB tanısı nedir?

DEHB genellikle çocuk 6 ile 12 arasında yaşında teşhis edilir. Öğretmenler bu yaş grubundaki çocuklarda belirtileri fark edebilirsiniz.

İlk olarak, çocuk emin o tür engelli, depresyon ya da anksiyete bozukluğu öğrenme diğer sorunu yok, yapmak için fiziksel bir sınav olacak. Doktor DEHB teşhis Amerikan Psikiyatri Derneği kuralları kullanır. Doktor da çocuğun davranışları hakkında yazılı rapor olarak görünebilir. Veliler, öğretmenler ve diğerleri olan çocuk bu raporları hazırlamak düzenli temas var.
Nasıl tedavi edilir?

Orada DEHB tedavisi yok, ancak tedavi belirtilerin kontrolü yardımcı olabilir. Tedavi ilaç ve davranış terapisi içerebilir. Sonra DEHB için ilaç almaya başlayacak Veliler ve diğer yetişkinlerin çocuklara yakından izlemek gerekir. Ilaçlar iştah, baş ağrısı veya mide, tik veya twitches kaybı gibi, uyku sorunları ve yan etkilere neden olabilir. Yan etkiler genellikle birkaç hafta sonra daha iyi olsun. Eğer onlar, doktor doz düşürebilirsiniz yoktur.

Terapi çocuğun davranış geliştirmek için çevre değişiklikleri yapma odaklanmaktadır. Sık sık, danışmanlık ve evde ekstra destek ve okul yardım çocuklara okulda başarılı ve kendilerini daha iyi hissediyorum.
Nasıl etkiler yetişkin DEHB nedir?

Birçok yetişkin kadar çocuklarını teşhis edilir ki DEHB olduğunu fark yoktur. Sonra kendi belirtileri fark etmeye başlar. DEHB olan Yetişkin zor, düzenlemek ve görevleri bitirmek odak bulabilirsiniz. Genellikle şeyleri unutma. Ama onlar da genellikle çok yaratıcı ve meraklı. Onlar soru sorma ve öğrenme tutmak seviyorum. DEHB olan bazı yetişkinlerin hayatlarını yönetmek öğrenmek ve onları bu güçlü kullanmasına izin kariyer bulabilirsiniz.

Ancak pek çok yetişkin evde sorun var ve çalışma. Grup olarak, DEHB olan erişkinlerde daha yüksek boşanma oranları var. Onlar da daha fazla duman muhtemel ve DEHB olmadan yetişkin daha fazla madde kötüye sorunları var. DEHB, ve daha az yüksek lisans üniversite girmek ile az yetişkinler. Ilaç tedavisi, danışmanlık, ve davranış tedavisi DEHB olan yetişkin yardımcı olabilir.

0 yorum: